zaterdag 24 april 2010

Schiphol zit vakbond dwars

Donderdag bereikten de stakende schoonmakers een akkoord met de werkgevers, maar schoonmaker Baig kan nog niet aan het werk. Schiphol blokkeerde zijn toegangspas nadat hij aanwezig was geweest bij een vakbondsbijeenkomst, schrijft vakbondsbestuurder Linda Voortman op haar weblog.
Na vier maanden actievoeren en negen weken staken bereikten de schoonmakers op donderdag een akkoord waarin een belangrijk deel van hun eisen wordt ingewilligd. Schoonmaakster Judy Lock: “We hebben volgehouden en plukken nu de vruchten. Ik ben heel trots op wat we voor elkaar hebben gekregen.”
Vanaf vrijdag zijn de schoonmakers weer aan het werk gegaan, maar Baig zit nog altijd thuis. Zijn toegangspas werd geblokkeerd omdat hij Voortman zou hebben meegenomen naar een bijeenkomst op 3 maart, waarop de Schipholschoonmakers besloten zich aan te sluiten bij de treinschoonmakers die al in staking waren.
Baig krijgt voorlopig zijn salaris doorbetaald, maar ondertussen moet hij afwachten wat de beslissing zal zijn van een commissie die de intrekking van zijn pas gaat beoordelen.
“Ik hoop dan ook dat de commissie zo wijs zal zijn te besluiten dat meneer Baig gewoon gebruik heeft gemaakt van zijn rechten als vakbondslid die in diverse internationale verdragen zijn gewaarborgd,” aldus Voortman.

Geen opmerkingen: