woensdag 24 juni 2009

Actie voor AOW op Dappermarkt

De bezuiniging op de AOW die minister Donner voorstelt om reparatie van de economische crisis te betalen, is onnodig en oneerlijk. Er zijn vele alternatieven mogelijk die de lasten wel eerlijk verdelen. Met die boodschap gaat FNV Bondgenoten vrijdagochtendochtend 26 juni de bezoekers van de Dappermarkt informeren over de mogelijke alternatieven. De bond heeft vrijdag een eigen kraam op de Dappermarkt en deelt een speciale actiekrant uit waarin de mythes rond de bezuiniging op de AOW worden doorgeprikt.
In het sociaal akkoord heeft de FNV afgedwongen dat ze alternatieven mag aandragen voor de bezuiniging op de AOW-leeftijd die minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voorstelt. Die bezuinigingsmaatregel treft ongemeen hard de lagere en middeninkomens. Volgens de FNV zijn er andere bezuinigingen mogelijk, waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Tijdens het FNV-congres drie weken geleden presenteerde de FNV het boekje ‘Samen werken voor de AOW’ waar de alternatieven in staan.
De actie op de Dappermarkt is onderdeel van een landelijke informatiecampagne waar FNV Bondgenoten mee bezig is. Momenteel gaat de bond met de kranten de bedrijven in om de mensen op de werkvloer te informeren over de onzin van de bezuiniging op de AOW en de alternatieven daarvoor.

Wat? FNV Bondgenoten informeert mensen over alternatieven voor bezuiniging AOW
Waar? Dappermarkt, Dapperstraat, Amsterdam.
Wie? FNV Bondgenoten.
Wanneer? Vrijdag 26 juni, 08:30 uur – 16:30 uur.

Geen opmerkingen: