dinsdag 28 oktober 2008

Is armoede oplosbaar?

Op 7 november organiseert de Alliantie voor een Rechtvaardig Amsterdam (ARA), waar FNV Lokaal Amsterdam deel van uitmaakt, een conferentie in de Mansveltschool onder het motto: Is armoede onoplosbaar? Tijdens een Forumdiscussie en in werkgroepen zullen vertegenwoordigers van de lokale politiek, kaderleden van belangenorganisaties, ervaringsdeskundigen, wetenschappers en vertegen­woordigers van allerlei instellingen met elkaar discussiĆ«ren over armoede en rijkdom in Amsterdam. De noodzaak om op deze tijd een conferentie te organiseren is meer dan nodig. Deze conferentie moet de mogelijkheid bieden om de meningen van alle betrokken organisaties op een lijn te zetten zodat iedereen vanuit zijn eigen invalshoek zijn bijdrage kan leveren, de tijd van uitsluiten van bepaalde krachten of instanties is voorbij. Met het organiseren van deze conferentie willen we juist alle krachten bundelen om een vuist te maken tegen de armoede.

Plaats: Mansveltschool, Admiraal De Ruyterweg 410, 1055 ND Amsterdam

Programma:
14.00: Opening en inleiding Abdellah Tallal namens ARA
• Inleiding door wethouder Bos en Lommer
• Inleiding Mirjam Pool

14.30: Forumdiscussie onder leiding van dagvoorzitter Hans Krikke . Deelnemers aan het forum: Raf Janssen, secretaris van de Sociale Alliantie, Evelien Schwarz, namens ARA, Paul Scheerder, Leefkringhuis A’dam Noord, Mirjam Pool, schrijfster van het boek ‘Alle dagen schuld’.
16.00: Pauze
16.15: Simultaan 4 Workshops

+ Armoede onder mensen met betaald werk

+ Oorzaken van armoede

+ Armoede en mensen zonder verblijfsvergunning

+ Oprichting van de Amsterdamse Spreekuren Alliantie (ASA) om vanuit praktische individuele hulpverlening te komen tot collectieve belangenbehartiging voor mensen met een minimaal inkomen.

18.00: Plenaire discussie terugrapportage workshops. Conclusie en voorstel uitkomsten conferentie
19.00: Samenzijn eten en muziek

Plaats: Mansveltschool, Admiraal De Ruyterweg 410, 1055 ND Amsterdam

Geen opmerkingen: