dinsdag 4 mei 2010

Stadsreinigers protesteren bij exclusief Giro d’Italia-diner

De gemeente heeft wel geld om een vorkje te prikken bij de start van de Giro d’Italia, maar geen geld om de reinigers die dit evenement mogelijk maken een fatsoenlijk salaris te betalen. Onbegrijpelijk, zo vinden veel Amsterdammers. Vrijdagavond organiseren zij een luidruchtig protest bij de Beurs van Berlage, waar op dat moment een exclusief diner wordt gehouden voor 500 VIP-genodigden van de gemeente Amsterdam en de corporate partners van de Giro d’Italia.
Gemeenten weigeren al een jaar lang om hun stadsreinigers en andere werknemers koopkrachtbehoud en werkzekerheid te bieden. “Het pijnlijke is dat de stadsbesturen voor zichzelf wel een mooie loonsverhoging hebben geaccepteerd”, aldus Rob Marijnissen van het Comité Steun de Stadsreinigers. “En nu blijken ze ook nog eens geld over te hebben voor een exclusief diner met honderden VIP-gasten.”
De stadsreinigers leggen donderdag het werk opnieuw neer, na een korte staking op Koninginnedag. Ze hebben echter toegezegd om het traject van de Giro d’Italia en de directe omgeving wel schoon te maken, zodat dit evenement geen hinder ondervindt van de acties.
Het Comité Steun de Stadsreinigers komt voort uit het Comité Steun de Schoonmakers. Bij het comité is een breed scala aan migrantenorganisaties, politieke partijen, vakbonden en actiegroepen aangesloten.

Wie: Stadsreinigers, maatschappelijke en politieke organisaties
Wat: Overhandigen van vuilniszakken en pamfletten aan VIP-genodigden
Waar: Beurs van Berlage, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 7 mei, 18.30 uur

http://steundeschoonmakers.wordpress.com/

Geen opmerkingen: