donderdag 6 mei 2010

Reiniging Amsterdam haakt aan bij Utrechtse collega’s

Medewerkers van de gemeentelijke reinigingsdienst geven donderdag 6 mei om 10.00 uur de aftrap voor een staking van een week. De medewerkers van de reinigingsdienst doen dit onder aanvoering van vice-voorzitters Peter Gortzak van FNV Vakcentrale en Jenneke van Pijpen van Abvakabo FNV.
Tot 13 mei werkt de reiniging in Amsterdam niet. De ambtenaren haken aan bij hun Utrechtse collega’s die tot en met zondag actievoeren voor een betere cao.
Al bijna een jaar zitten de gemeenteambtenaren zonder cao. De ambtenaren eisen harde afspraken over werkzekerheid en koopkrachtbehoud, conform het Sociaal Akkoord, maar de werkgevers houden vast aan de nullijn.
Onder druk van vele tientallen acties door heel Nederland, is de werkgever vorige week in beweging gekomen en heeft laten weten weer om tafel te willen. De cao-onderhandelaars van Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en CMHF hebben daarop gezegd dat ze bereid zijn op de uitnodiging in te gaan als de werkgever afspraken wil maken in de lijn van het Sociaal Akkoord.
Bron: Abvakabo FNV

Geen opmerkingen: