zaterdag 15 mei 2010

Amsterdammers tonen begrip voor staking stadsreinigers

Toeristen, dagjesmensen en Amsterdammers tonen veel begrip voor de staking van de stadsreinigers, die inmiddels een week duurt. Dat bleek uit de reacties op een flyeractie die het Comité Steun de Stadsreinigers vanmiddag hield in het centrum van de stad.
De redenen waarom de reinigers zich gedwongen zagen om het werk neer te leggen zijn bij veel mensen niet bekend. Daarom besloot het Comité met een tweetalige flyer het publiek te informeren.
Amsterdammers en bezoekers van de stad vinden het onbegrijpelijk dat de stadsbesturen voor zichzelf wel een salarisverhoging van 3% hebben geregeld, maar dat de ze de stadsreinigers niet eens koopkrachtbehoud willen bieden.
De meeste mensen hopen dat de werkgevers snel over de brug komen zodat de stad weer wordt schoongemaakt. Een enkeling benadrukte de positieve kant van de staking: “Zo zien we eens hoeveel troep we met z’n allen maken.”
Het Comité Steun de Stadsreinigers komt voort uit het Comité Steun de Schoonmakers. Bij het comité is een breed scala aan migrantenorganisaties, politieke partijen, vakbonden en actiegroepen aangesloten. Vorige week organiseerde het comité een solidariteitsactie met de reinigers tijdens een exclusief VIP-diner ter gelegenheid van de Giro d’Italia.

Geen opmerkingen: