woensdag 9 september 2009

Oplossing voor schoonmaker

FNV en EW Facility Services hebben vanmorgen de koppen bij elkaar gestoken om tot een oplossing te komen voor Ramazan Gökçe. Gökçe werkt in twee banen 55 uur per week en zou hiermee volgens EW de arbeidstijdenwet overtreden. Daarom was ontslag voor hem aangevraagd.
FNV en EW hebben nu de conclusie getrokken dat er een wezenlijk verschil bestaat in interpretatie van de Arbeidstijdenwet tussen de twee partijen. Besloten is om te proberen hier samen één standpunt over in te nemen voor nu en voor de toekomst. De verwachting is hier binnen enkele maanden uit te komen. Deze uitkomst zal dan ook niet alleen voor Gökçe gelden maar ook voor alle vergelijkbare gevallen in de schoonmaakbranche.
Totdat FNV en EW er samen uit zijn hoe de arbeidstijdenwet te interpreteren, blijft Gökçe sowieso in dienst bij EW voor het volledig aantal uren waarvoor hij momenteel een arbeidsovereenkomst heeft. Dit geldt ook voor andere medewerkers in een vergelijkbare situatie. EW betreurt het misverstand dat ontstaan is over de omvang van de ontslagaanvraag. Volgens EW was het niet de bedoeling de volledige arbeidsovereenkomst te ontbinden. Het zou gaan om een urenvermindering tot een 48-urige werkweek voor Gokce.
De vakbond van Schoonmakers, FNV Bondgenoten, beschouwt het ‘terugdraaien’ van het voorgenomen ontslag als een succes van de schoonmakers op Schiphol die in actie zijn gekomen.
Bovenstaande tekst is een gezamenlijke verklaring van FNV Bondgenoten en EW. Zie ook: FNV Bondgenoten, en: Gemeente moet klokkenluiders beschermen.

Geen opmerkingen: