maandag 6 april 2009

Schoonmakers winnen kort geding

Voor de 2e keer hebben schoonmakers hun kort geding gewonnen. Eerder versloegen zij de schoonmaakbazen en stond de rechter hun staking toe. Zaterdagavond trok opdrachtgever Schiphol aan het kortste eind.
"De rechter heeft korte metten gemaakt met de eisen van Schiphol we hadden niet anders verwacht", reageert FNV Bondgenoten-bestuurder Ron Meyer. "Ludieke acties, 2 stakingsdagen, 2 glansrijke overwinningen in de rechtzaal. Wij weten niet wat er nu nog meer moet gebeuren voordat de Schiphol Group de schoonmaakbedrijven dwingt met een beter bod te komen." De derde stakingsdag gaat maandag om 06.00 uur van start, hoewel de bond hoopt dat er voor die tijd een beter bod van de werkgevers komt.
De rechter wees alle vorderingen van Schiphol af. Hij sprak in zijn vonnis bovendien uit dat alle beschuldigingen van zogenaamde excessen tijdens de staking 'niet aannemelijk aan de stakers toegedicht kan worden'.
"Zijn we van die flauwekul ook af. Als alle vorderingen én de poging stakers zwart te maken in de beeldvorming van tafel geveegd worden, dan kun je spreken van een glansrijke overwinning. Wij wachten op een nieuw en serieus bod." aldus Meyer.
Bron: FNV Bondgenoten. Zie ook: Actieshirt Schiphol nieuwe must-have?

Geen opmerkingen: