donderdag 2 april 2009

Crisisontbijt op Schiphol

De werknemers van Menzies World Cargo (hierna: Menzies) organiseren donderdag 2 april om 9 uur een Engels crisisontbijtje tegen de plannen van de directie. De directie wil de economische crisis te lijf door de werknemers minstens 20 procent van hun arbeidsvoorwaarden te laten inleveren. Daarnaast wil Menzies mensen ontslaan zonder een sociaal plan met FNV Bondgenoten af te sluiten. Om 10 uur vervolgen de onderhandelingen over een nieuwe cao bij Menzies.
Marjolein Dubbelaar, bestuurder FNV Bondgenoten: “ De Engelse moeder wil dat Menzies opnieuw winst gaat maken voor de aandeelhouders, en dat moet blijkbaar over de ruggen van de werknemers bereikt. Een lekker Engels ontbijtje zit er voor de werknemers in Nederland straks niet meer in, het zal crisis zijn wat de pot schaft bij de mensen thuis.”
Menzies wil voorts collectief ontslag en een sociaal plan vermijden door telkens per drie maanden negentien mensen te ontslaan. Dubbelaar: “Hier zijn geen woorden voor! Het is schandalig dat Menzies op deze manier werknemers op straat wil zetten. Het bedrijf heeft letterlijk geen cent over voor haar werknemers.“
De leden van FNV Bondgenoten vinden de houding van de directie onacceptabel en leggen zich er niet bij neer. Met de actie van donderdagochtend hopen de werknemers dat de directie alsnog haar sociale gezicht toont en afziet van haar plannen.
Bij Menzies werken ongeveer 450 werknemers.
Bron: FNV Bondgenoten

Geen opmerkingen: