maandag 19 april 2010

Vier 1 mei met de schoonmakers!

De Vakbond van Schoonmakers, FNV Bondgenoten, voert al een half jaar strijd voor een goede CAO. Ondertussen hebben de schoonmakers de langste staking sinds 1932 op hun naam staan. Al die tijd hebben wij steun, solidariteit en RESPECT gekregen van vele duizenden werkers, maatschappelijke groeperingen en organisaties zoals kerken, moskeeën en partijen.
Om daarvoor te bedanken willen wij allen uitnodigen om met de schoonmakers een oud feest van de arbeidsbeweging nieuw leven in te blazen.

1 mei, de Dag van de Arbeid.
Sinds het einde van de 19e eeuw wordt deze dag over de hele wereld door werkers en alle progressieve krachten gevierd als een dag van feest en strijd.
Aanvankelijk vanaf 1890 om internationaal op te roepen tot de invoering van de 8-urige werkdag is 1 mei uitgegroeid tot dag waarop werkers hun kracht en hun hoop op een betere toekomst feestelijk vieren. Dat gebeurd ook nu nog overal in de wereld waar mensen de vrijheid hebben om dat te doen. Alleen in Nederland gebeurt er de laatste decennia niet zo heel veel op 1 mei, behalve in kleine clubs en partijgebonden bijeenkomsten. Dat heeft waarschijnlijk veel te maken met de viering van Koninginnedag op 30 april in ons land.
Dit jaar willen de stakende schoonmakers u uitnodigen om samen met ons feest te vieren. De schoonmakers hebben als geen ander laten zien dat organisatie, solidariteit en doorzettingsvermogen nog steeds mensen in staat stellen om op te komen voor hun rechten en stappen te zetten richting een rechtvaardigere wereld voor iedereen.
Ongeacht de levensbeschouwelijke of religieuze overtuiging van mensen, ongeacht de verschillen wat betreft ideologie of politieke nuances delen wij met elkaar die hoop en kracht.

Samen voor een betere toekomst!

Amsterdam Beurs van Berlage.
Damrak 277, 1012 ZJ Amsterdam vanaf 14:00 uur tot 18:30.

Geen opmerkingen: