woensdag 7 oktober 2009

Schoonmakers voeren AOW-actie bij PvdA-hoofdkantoor

Zo'n 50 Amsterdamse schoonmakers voeren woensdagmiddag een actie voor behoud van de AOW op 65 bij het landelijke partijbureau van de Pvda in Amsterdam. De schoonmakers wijzen de PvdA op haar verkiezingsbelofte: geen aantasting van de AOW. Behalve honderden steunbetuigingen van schoonmakers uit Amsterdam en Rotterdam bieden de schoonmakers de PvdA 'Brood en Rozen' aan. Judy Lock, Schiphol-schoonmaakster: "De rozen staan voor het respect na jaren werken en het brood voor het fatsoenlijke niveau van de AOW met 65!".
"Het is aan de PvdA om de roos die staat voor respect voor schoonmakers niet te laten verwelken!" vervolgt Lock. Zij en collega-schoonmakers uit gebouwen aan de Zuid-as, Sloterdijk, Centraal Station en Schiphol zoeken de landelijke partijtop van de PvdA op aan het kantoor aan de Herengracht in Amsterdam. "Omdat het voor onze families en collega's onacceptabel is om niet met 65 met een fatsoenlijke AOW én een onaangetast pensioen te kunnen gaan. Na tientallen jaren de zooi van anderen opruimen hebben we dat verdiend! Dan is de koek op! En wij hopen nog altijd dat de PvdA onze zijde kiest!"
De schoonmakers hebben schoon genoeg van het leggen van de rekening van de crisis bij de 'echte hardwerkende Nederlanders'. Om de PvdA de goede keuze te kunnen laten maken, overladen zij de sociaal-democraten met 'bonussen': Brood, Rozen en honderden steunbetuigingen van schoonmakers voor de aow met 65.
Bron: FNV Bondgenoten

Geen opmerkingen: