dinsdag 26 mei 2009

‘Stadsdeel negeert werknemers bij aanpak crisis’

Het bestuur van stadsdeel Zuideramstel richt zich bij de aanpak van de crisis eenzijdig op ondernemers en heeft te weinig oog voor mensen met een laag inkomen, aldus de PvdA-fractie in de deelraad. De partij heeft twee moties opgesteld om het beleid van het stadsdeel socialer te maken.
In één van de moties wordt het stadsdeelbestuur gevraagd om bij de centrale stad aan te dringen op ruimere criteria voor de langdurigheidstoeslag, een toeslag voor mensen die langdurig moeten rondkomen van een laag inkomen. Momenteel geldt als inkomensgrens 110% van het sociaal minimum; de PvdA Zuideramstel wil dat voortaan mensen die langdurig moeten rondkomen van maximaal 120% van het sociaal minimum de toeslag krijgen. Dit is mede van belang voor de groeiende groep werknemers met een inkomen rond het sociaal minimum.
In de tweede motie wordt aangedrongen op zogenaamde ‘contract compliance’, waarbij bedrijven die voor de overheid werken wordt gevraagd om mensen in dienst te nemen diemoeilijk aan de slag komen op de arbeidsmarkt.
De deelraad stemt in juni over de moties.

Geen opmerkingen: