zondag 3 mei 2009

Bijlmer: Onderwijs en discriminatie prioriteit voor verkiezingen

Goed onderwijs, scholing voor mensen die hun baan verliezen door de crisis en discriminatie bestrijden. Dit zijn de belangrijkste onderwerpen die de gemeente moet oppakken, aldus respondenten die hebben meegedaan aan een bliksemenquĂȘte die de FNV heeft gehouden in de Bijlmer. De FNV wil dat partijen rekening houden met de wensen van burgers als ze hun programma’s schrijven voor de verkiezingen in 2010.
Op 28 maart gingen tweehonderd vrijwilligers van de FNV gingen in ruim dertig steden de straat op en vroegen meer dan 3.000 mensen naar hun mening. Landelijk bleek onderwijs de hoogste prioriteit te hebben, gevolgd door betaalbare zorg, investeren in werkgelegenheid en scholing voor mensen die door de crisis hun baan verliezen. Opvallend is verder dat jongeren veel belang hechten aan de aanpak van discriminatie.
“Bewoners reageerden enthousiast op onze enquĂȘte”, aldus Jolanda Nibte van FNV Lokaal Amsterdam. “Ze verwachten wel dat er nu ook iets met de resultaten gebeurt. Voor politici is dit een kans om te laten zien dat ze de burgers serieus nemen”.
Later dit jaar zal de FNV een manifest uitbrengen gericht op de gemeenteraadsverkiezingen. Begin volgend jaar verschijnt bovendien een grootschalig vergelijkend onderzoek naar het sociale beleid van gemeenten.
Foto: Gonca Akyar. Landelijke resultaten. Meer foto’s

Geen opmerkingen: