donderdag 30 april 2009

Bijeenkomst aanpak doorstroom ID'ers Amsterdam

ABVAKABO FNV organiseert in samenwerking met de gemeente Amsterdam, op
11 mei een bijeenkomst om te komen tot een structurele doorstroom van ID-medewerkers in Amsterdam. De bond nodigt alle betrokken partijen uit om samen te praten over ervaringen, successen en hindernissen.
Sinds 1 januari 2009 is de Amsterdamse subsidieregeling voor In- en Doorstroombanen (ID-banen) aangepast. Vanaf nu wordt jaarlijks 10 procent van de subsidie voor werkgevers gekort, tenzij zij per jaar 10 procent van de ID-medewerkers in dienst nemen. De gemeente Amsterdam wil daarmee de doorstroom van ID-werknemers in de stad aanmoedigen. Partijen die betrokken zijn bij de doorstroom, zijn de Dienst Werk en Inkomen (DWI), uitvoeringsorgaan Pantar, de werkgevers en natuurlijk de ID-werknemers zelf. Dit proces verloopt nog niet zonder horten en stoten. ABVAKABO FNV verwacht dat een aanpak waarbij alle partijen structureel samenwerken tot betere resultaten leidt.
Tijdens de bijeenkomst wordt besproken op welke wijze alle partijen kunnen samen werken om ID-werknemers beter te ondersteunen om, op korte of langere termijn, door te stromen naar duurzaam regulier werk.
De bijeenkomst op 11 mei begint om 17.00 uur in de Damzaal van De Industrieele Groote Club, Dam 27 te Amsterdam. Vanaf 19.00 uur is er een informele afsluiting met een hapje en een drankje.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik denk dat het voor vele ID-medewerkers al te laat is.
Waar ik werk(een basisschool in Amsterdam) hebben de ID-medewerkers namelijk al een brief ontvangen waarin vermeldt wordt dat de loonkostensubsidie WWB binnenkort wordt beeindigd. Hierdoor worden wij per 1-8-2009 in de RDDF geplaatst. En per 1-8-2010 worden wij ontslagen.Wij werken hier al bijna 10 jaar en hebben vele opleidingen gevolgd.
En nu zijn we weer terug bij af. Een andere baan als onderwijsassistent is in Amsterdam helaas bijna niet te vinden.
En mijn leeftijd van 47 jaar lijkt mij nu een probleem te worden om ander werk te vinden.