donderdag 19 maart 2009

Vakbondscafé: Amsterdam straks zonder werk?

‘Amsterdammers doen allang wat Donner wil: omscholen’, luidde een kop in dagblad Het Parool op 14 maart.
In het daaronder staande artikel komt onder anderen aan het woord:
Jan Boerma, districtsmanager UWV Groot Amsterdam en belast met de uitvoering van het mobiliteitscentrum Amsterdam;
Hij is een van de sprekers in het vakbondsthemacafé op vrijdagavond 27 maart in de zaal van HTIB, 1e Weteringplantsoen 2c, 1017 SJ, Amsterdam.
Tot de sprekers behoren ook: Jesse Bos, lid gemeenteraad, PvdA; Linde Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen; Rutger Groot Wassink, beleidsmedewerker FNV Jong/ Lokaal Beleid; Jeanne Hoogers, zelfstandige, namens FNV bestuurslid Kamer van Koophandel Amsterdam; Martin van Klinken, bedrijfsadviseur mobiliteitscentrum regionale coördinatie; Freek Ossel, wethouder Amsterdam; Maureen van der Pligt, lid gemeenteraad, SP; Ahmed Sajid, projectcoördinator FNV Lokaal; Emre Ünver, lid gemeenteraad, PvdA; Wilna Wind, federatiebestuur FNV en landelijk cao-coördinator.
Ze gaan geen lange betogen houden, maar worden door gespreksleider/spreekstalmeester Onno van der Vlerk (en door elkaar en door andere aanwezigen, ook door u, eveneens in de pauze en na afloop aan de bar), ondervraagd en aangesproken over wat de gemeente Amsterdam en de vakbond kunnen, moeten en gaan doen om te voorkomen dat de economische crisis in Amsterdam grote blijvende schade aanricht.
Voor deze avond zijn hoofdpunten daarbij: werk, opleiding en begeleiding daartoe, maar ook zorg en voorzieningen voor hen die niet of niet voor honderd procent kunnen werken. Afspraken over maatregelen tegen armoede en isolement horen daar eveneens bij.
Amsterdam kan en wil zich niet onttrekken aan wat er op internationaal en nationaal terrein gebeurt, maar we blijven onze eigen verantwoordelijkheid houden en er wordt ook van allerlei door centrale overheid en landelijke organisaties gedelegeerd aan regionale en lokale besluitvorming en uitvoering.
Wat gaat er aan beleid en uitvoering op bovengenoemde terreinen in Amsterdam worden besloten en uitgevoerd? Wie besluit, wie voert uit, wie legt verantwoording af aan wie, onder andere in de informele sfeer van de vakbondsthemacafés op de laatste vrijdag van de maand (niet in juli, niet in december)?
Het vakbondsthemacafé is een initiatief van verschillende personen en organisaties, waaronder FNV Bondgenoten, PvdA-afdeling Amsterdam en de Vakbondshistorische Vereniging. Deelname aan het debat is gratis.
Inloop vanaf 19:30 uur . Debat van 20:00 tot 22:00 uur, onderbroken door een pauze.
Napraten tot uiterlijk 23:00 uur.
Contactpersoon: Jan Bakker (werkgroep Vakbondsthemacafé) 020 – 675.16.64, jaba@janbakkerlanguages.nl)

N.B. : op vrijdag 24 april staan in het Vakbondsthemacafé de Zelfstandigen Zonder Personeel (de zzp’ers) centraal. Zelfde plaats, zelfde tijd. Nader bericht volgt.

Geen opmerkingen: