vrijdag 27 maart 2009

Jonge vakbondsleden bieden 'jonge yuppen' meet & greet



Jonge leden van FNV Bondgenoten roepen de jongerenorganisaties van D'66, VVD en GroenLinks op om de wereld van de 'hardwerkende jongere' te betreden. Zij nodigen de organisaties uit voor een meet & greet met de 'gewone mensen op de werkvloer'.
Afgelopen week riepen de jongerenorganisaties van D’66, VVD en Groen Links jonge vakbondsleden op om hun vakbondslidmaatschap op te zeggen. Zij vinden dat doorwerken tot 67 een goede maatregel is. Maar de jonge vakbondsleden vinden dat er schaamteloos wordt gelogen. “Door te suggereren dat verhoging van de AOW-leeftijd goed is voor jongeren, houden ze de jeugd in Nederland voor de gek. Het zijn juist de jongeren van nu die bij de verhoging van de AOW-leeftijd langer moeten doorwerken,” aldus Willem Dekker (25) organiser in de schoonmaak op Schiphol.
Ron Meyer (27), bestuurder FNV Bondgenoten: "Ik ben benieuwd hoe de jongerenorganisaties denken over het ontslagrecht. Of over de uitbuiting van jonge schoonmakers op Schiphol. Deze ‘jonge yuppen’ hebben gewoon niets met de sociale verworvenheden en de situatie van gewone mensen in dit land. Laat ze kappen met hun elitaire borrelpraat en dat gewoon eerlijk zeggen, in plaats van een generatieconflict te verzinnen!"
De jonge vakbondsleden namen de proef op de som. Zij sloten zich aan bij de JoVD en vroegen telefonisch om advies bij een arbeidsconflict. “In het gesprek dat te beluisteren is op Youtube [zie boven], wordt ook duidelijk dat 'hardwerkende jongeren' niets te verwachten hebben van deze jongerenorganisaties. Ze blazen hard van de toren, maar hebben gewone mensen niets te bieden“, aldus Meyer.
De 'jonge yuppen' worden uitgenodigd om de schoonmakers op Schiphol te ontmoeten en met hen te spreken over het verhogen van de AOW-leeftijd. De schoonmakers voerden de afgelopen maanden onder het motto Schoon Genoeg actie voor betere arbeidsomstandigheden. Ook de sociale partners zijn welkom voor deze meet & greet.

Geen opmerkingen: