dinsdag 11 november 2008

FNV Jong tegen werkplicht voor kinderen

Als een gezin niet kan rondkomen, dan moeten de opgroeiende kinderen maar een baantje zoeken, aldus stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van Slotervaart vorige week. Vandaag licht hij zijn idee toe in het Parool: “bij schuldhulpverlening of bij de voedselbank [moet] het hele gezin worden betrokken. Dus kijk, als vader en moeder niet genoeg verdienen, naar de opgroeiende kinderen. Wat is ertegen dat zij bijbanen zoeken om bij te dragen aan het gezinsinkomen? Het is misschien even doorzetten, maar deze jongeren zullen eigenwaarde krijgen als ze de zelfverdiende euro’s in hun handen voelen”.
De krant vroeg ook Jeroen de Glas, voorzitter van FNV Jong, om een reactie. “Ouders zijn onderhoudsplichtig. Kinderen zijn niet verplicht aan het gezinsinkomen bij te dragen. Je moet die ouders aan het werk zien te krijgen”.
“Ik kom uit de jeugdzorg. Je moet kinderen niet belasten met taken die eigenlijk bij ouders horen. Ik heb heel veel voorbeelden gezien van kinderen die taken van ouders overnamen. Resultaat was dat zij dan eerder minder respect voor hun ouders kregen dan meer. Die ouders moeten juist de baas over hun kinderen worden”.

Geen opmerkingen: