vrijdag 2 juli 2010

Protest tegen opschorten minimumloon

De gemeente Amsterdam heeft zich vrijwillig aangemeld voor de pilot loondispensatie van het Rijk. Deze pilot maakt het mogelijk dat geïndiceerden van de sociale werkvoorziening én mensen met een bijstands uitkering moeten gaan werken voor een inkomen wat vaak onder het Wettelijk Minimum Loon ligt. Mensen blijven hierdoor afhankelijk van de uitkering en bouwen ook geen normale pensioenrechten op. Het kabinet hanteert een bijzondere definitie van ‘werk moet lonen’: een beloning hoger dan het sociaal minimum, maar lager dan het Wettelijk Minimum Loon. Daarmee worden in Nederland tweederangs werknemers gecreëerd.
Nu hebben alle werknemers gewoon nog recht op een cao-loon. Een verworven recht waar onze ouders en voorouders keihard voor hebben moeten knokken. Wat er nu staat te gebeuren is een van de ergste vormen van afbraak van de sociale zekerheid. In een tijd dat de bankdirecteuren hun zakken weer vullen gaan de mensen aan de onderkant de rekening betalen. Dat gaan we niet laten gebeuren!

Amsterdammers moeten in verzet komen tegen deze mensonterende pilots. De SP gaat dit woensdag 7 juli in de gemeenteraad aan de kaak stellen en zal eisen dat de gemeente haar aanmelding terugtrekt.
Daarom voeren we actie op maandag 5 juli van 12 .00 tot 13.00 uur bij het werkplein Centrum ,Weesperstraat 117. We zullen de klanten van het werkplein en de medewerkers van DWI trakteren op een lunch van de toekomst|: water en brood.

Steuncomité sociale strijd / sociale rechtvaardigheid

Het steuncomité is een samenwerking tussen een breed scala aan migrantenorganisaties, politieke partijen, vakbonden en actiegroepen uit Amsterdam.
(voorheen comité steun de schoonmakers/reinigers)


Geen opmerkingen: