vrijdag 25 juni 2010

Amsterdam wil minimumloon opschorten

Amsterdam heeft zich aangemeld om mee te werken aan een proef waarbij werknemers met een beperking onder het wettelijk minimumloon worden betaald. Dit meldt de SP op haar website. De partij gaat samen met de vakbond actievoeren tegen de proef.
Het ministerie van SZW wil werkgevers de mogelijkheid geven om een lager loon te betalen aan werknemers met een indicatie voor de sociale werkvoorziening. Ze krijgen dan een aanvulling van de gemeente, maar verdienen nog altijd minder dan het minimumloon, laat staan het cao-loon. Volgens SZW is dit gunstig voor hun kansen op de arbeidsmarkt.
Maureen van der Pligt (SP, foto) is het hier niet mee eens: “Door aan deze proef mee te doen, ontneemt de gemeente kwetsbare mensen het recht op een menswaardig bestaan.” Wethouder AndrĂ©e van Es (GroenLinks) zou hebben gezegd dat Amsterdam met tegenzin aan de proef meedoet, maar Van der Pligt noemt dit ‘onzin’. Ze wijst erop dat deelname vrijwillig is en vindt dat Amsterdam er niet mee zou moeten werken aan de proef.
Dit artikel verscheen eerder op Nieuws uit Amsterdam

Geen opmerkingen: