donderdag 26 februari 2009

Schiphol Schoon Genoeg



Ruim honderd schoonmakers hebben vanmiddag op Schiphol een sit-downactie gehouden voor vast werk, een reiskostenvergoeding en respect.
Campagnesite. Meer.

maandag 23 februari 2009

Hoofddoekprijs voor Dirk van den Broek

Supermarktketen Dirk van den Broek heeft afgelopen zaterdag in Amsterdam de eerste Hoofddoekprijs gekregen. Het bedrijf maakt zich sterk voor acceptatie van de hoofddoek op de werkvloer, aldus organisator Roemer van Oordt tegenover de Pers.
De prijs werd uitgereikt tijdens een conferentie over eerlijke kansen op de arbeidsmarkt voor vrouwen met een hoofddoek. Er werd over het onderwerp gediscussieerd door FNV-voorzitter Agnes Jongerius, hoogleraar Frank Bovenkerk en de Amsterdamse stadsdeelvoorzitters Fatima Elatik en Martin Verbeet.
Op Allochtonenweblog verschijnt later deze week een inhoudelijk verslag van de bijeenkomst.
Allochtonenweblog. Foto Driek

maandag 16 februari 2009

Amsterdamse Spreekuren Alliantie

Binnenkort vindt een bijeenkomst plaats van de Amsterdamse Spreekuren Alliantie, een initiatief van de Alliantie voor een Rechtvaardig Amsterdam (ARA). Deze vergadering is bedoeld om het periodieke overleg op te starten. Het is de bedoeling dat spreekuurmedewerkers van allerlei zelforganisaties in de stad periodiek overleg hebben om ervaringen uit te wisselen, knelpunten die op diverse spreekuren voorkomen vast te stellen en met elkaar te bespreken wat we eraan gaan doen.
De vergadering is op woensdagavond 4 maart om half 8 bij de Bijstandsbond, Da Costakade 162, 1053 XD Amsterdam.
Agenda:
1. Nadere kennismaking
2. Vaststellen hoe we informatie gaan uitwisselen (evt gemeenschappelijk klachtenformulier) en verdere plan van aanpak.
3. Bespreken van concrete gevallen en knelpunten die we op het spreekuur tegenkomen.
4. wat verder ter tafel komt (rondvraag)

dinsdag 10 februari 2009

Schiphol Schoon Genoeg!



Duizend schoonmakers op Schiphol hebben er schoon genoeg van. Weg met de slechte behandeling van schoonmakers! Gewoon goed werk is wat we willen!

In bovenstaande video leggen de schoonmakers het nog even uit. Achtergrondinformatie is hier te vinden.

donderdag 5 februari 2009

Start van de samenwerking tussen de ANBO en FNV Lokaal

Maandag middag 26 januari jongstleden werd in het Artis Party en Congres Centrum te Amsterdam een nieuwjaarsbijeenkomst gehouden met als thema de start van de samenwerking tussen de ANBO en FNV Lokaal.
Namens de ANBO was aanwezig mevrouw Liane Wubbels en de heer Leo Hartveld namens FNV Lokaal, die door de dagvoorzitter Jolande Kirpersteijn gevraagd werden wat zij van de samenwerking verwachtten. Aan de hand hiervan werden op ludieke wijze, door staan en zitten, ongeveer zoals het bekende Petje op en petje af, de aanwezigen van beide bonden in de discussie betrokken. Er nog wel wat vragen over technische zaken, zoals wat kunnen en mogen de leden van beide bonden wel en niet bij elkaars bond. Deze onduidelijkheden werden echter door Liane Wubbels en Leo Hartveld op een voor iedereen duidelijk wijze uit de weg geruimd. Duidelijk was ook , dat er grote verwachtingen over de samenwerking zijn bij de individuele leden. Dat bleek uit de diverse contacten, die er gelegd werden tijdens het informele gedeelte voor verder onderling overleg over hoe nu verder te gaan, aangezien er geen twijfel over bestond, dat er veel voordeel te halen is uit een nauwere samenwerking. De ANBO en FNV Lokaal kunnen elkaar perfect aanvullen met hun eigen specifieke sterke punten.
Ook de afgevaardigden van FNV Lokaal Amsterdam hebben de eerst contacten voor verder overleg over een nauwere samen werking met het gewest Amsterdam van de ANBO gelegd.
Al met al een zeer geslaagd evenement voor alle deelnemers!

Roel Jansen
Coördinator FNV Lokaal Amsterdam