dinsdag 20 januari 2009

Schoonmakers vragen nieuwe Schiphol-directeur om steun

Maandagochtend hebben zo'n 30 vertegenwoordigers van alle 1.000 schoonmakers op Schiphol via een delegatie steun gevraagd aan Schiphol-directeur Nijhuis. Van alle werkvloeren en alle schoonmaakbedrijven die actief zijn op Schiphol waren schoonmakers aanwezig. De delegatie overhandigde de nieuwe directeur enkele welkomstgeschenken. Nijhuis ontving een ingelijste foto van actievoerende schoonmakers, "om niet te vergeten wie voor de glans op Schiphol zorgt en waartoe wij in staat zijn als we slecht behandeld worden", de lijst met verbetervoorstellen én een mega-stuk zeep van ruim een halve meter. "Als u besluit ons te steunen, hebt u deze zeep nodig om alle problemen weg te poetsen" sprak schoonmaakster Judy Lock.
De schoonmakers lieten de Schiphol Group weten te zullen knokken voor een respectvolle behandeling van schoonmakers. "We zijn voor 50% georganiseerd en groeien elke dag verder in onze vakbond. We zeggen u nu: we hebben schoongenoeg van vieze pauzeruimtes die stinken en waar geen licht en frisse lucht binnenkomt. We hebben schoongenoeg van het wegsturen van tijdelijke krachten terwijl hun werk structureel aanwezig is. We pikken niet langer dat we 2 uur moeten werken om alleen onze reiskosten terug te verdienen. We vinden het niet normaal dat zieke mensen geen toegang tot de bedrijfsarts krijgen maar het advies krijgen een 'aspirientje' te nemen. We eisen respect en we zullen het krijgen ook!" zei een gepassioneerde Abraham Fofana.
Directeur Nijhuis liet weten zich in de voorstellen van de Vakbond van schoonmakers te zullen verdiepen. "Over drie weken willen we duidelijkheid. Maar dat u het weet: we hopen dat u ons steunt, maar winnen zullen we, with or without you!" sprak Judy Lock.
Met de delegatie aan Nijhuis zijn schoonmakers gestart met hun campagne Schiphol Schoongenoeg! Meer informatie over hun campagne verschijnt binnenkort op www.schoongenoeg.NU. Bron: FNV Bondgenoten

Geen opmerkingen: